10 skäl att lämna Internet

För ett par år sedan startade vi massiva virtuella dagböcker, förra året registrerade vi också ivrigt i Odnoklassniki, Svoi Krug och Vkontakte. Idag hittade Daria Aptekareva 10 skäl att börja befria sig från sociala nätverk och bli av med bloggberoende.

1. Sluta dra människor från det förflutna till ditt liv

Minnen från underbara skolår, oskuld som förlorats i Artek-lägret, eller femårig studentlöshet – en sak, naturligtvis, vacker och nödvändig. Och de människor som delade händelserna under dessa år med dig förtjänar att du regelbundet återupplivar sina ljusa bilder i ditt minne. Egentligen har skaparna av sociala nätverk förlitat sig på detta: nostalgi och nyfikenhet – som har drabbats av livet. Men tänk, behöver du verkligen alla dessa ”vintage” -föremål i ditt nuvarande liv?.?

2. Nedvärdera inte riktiga vänskap genom virtuell kommunikation

LJ och sociala medier kan tyckas hjälpa oss att upprätthålla vänskap. Kanske, när det gäller tillfälliga bekanta, bara vänner eller vänner på nätet, är denna typ av förhållande det som läkaren beställde. Först nu förtjänar riktiga vänner, tillsammans med detta att det upplevdes, grät och berusat, detsamma? potensmedel online. Vad man än kan säga, men priset på vänskap, som kommer ner till några musklick, är.

3. Fresta inte eller bli frestad

Oavsett vem som säger någonting (även om alla har hållit tyst länge), är sociala nätverk faktiskt globala dejtingsajter. Vid första anblicken är den enda skillnaden från vissa damer.ru helt anständig: du kom till webbplatsen inte för nya bekanta, utan bara för att behålla gamla. Vem är imponerad av den unga damen som laddar upp sina foton topplöst med kommentaren: ”Jag broderar också med ett kors och kan använda en skrivmaskin.”.

4. Bli av med Internetberoende

För det första, och varje psykolog har bekräftat detta för dig, ju mer aktiv du är på Internet, desto mer meningslös kommer det att se ut för dig utanför det. Det finns också ”för det andra”: den psykologiska stress som du upplever när du tittar på monitorn och gnager på resterna av en manikyr, för någon med smeknamnet Prince Charming har inte bråttom att svara på din passionerade ”Smack-smack”. Enligt vittnesmål från alla samma psykologer lyser brittiska stamgäster på Facebook och MySpace verkligen ut genom fönstren om datorn går sönder.

5. Skydda ära och värdighet.

Anta att du en gång gav upp för expositionismens impuls och publicerade på webben där du dansar på en bar i sällskap med tre mulatt. De lade upp det och insåg nästan omedelbart apotekpotensmedel att de blev upphetsade (båda då med mulattorna, och nu när de var så uppriktiga). Ett par musklick – och fotot raderas säkert. De mest kontroversiella bilderna brukar tas i händerna på framtida män, äldre föräldrar eller dina mindreåriga barn…

6. … samt företagets rykte

Personalavdelningar för företag i företag, särskilt utländska länder, ser inget fel med att använda alla möjliga källor för att samla in information om den sökande, inklusive Internet. Vem vet, vad händer om du stöter på en konservativ chef som inte vill att en företrädare för sitt företag ska tatuera en Mickey Mouse på höger skinka.?

7. Kom ihåg arbetet

De mest värdefulla arbetarna spenderar mycket tid på skvaller, referenser och ”skäggiga” anekdoter istället för att öka landets försvar, uppfinna ett botemedel mot AIDS eller skriva geniala artiklar. Det lömska Odnoklassniki-viruset kan förvandla även de tuffaste yrkesverksamma och främsta arbetare till fnissande skolflickor som fruktansvärt tittar omkring för att se om någon märker vad de gör här?

8. Skäm bort din grafomani

Alla, även den mest medelmåttiga LJ-användaren, som har skrivit tio vänner, riskerar att kompensera sig med Skaparen, hitta ett sätt att bli publicerad och, i motsats till sunt förnuft, komma på samma hylla med Tolstoj eller Ulitskaya. Å andra sidan, tillsammans med medelmåttiga lediga pratare, har LJ många riktigt ljusa och begåvade personligheter som har en direkt väg till stor litteratur. Men vad som publiceras i LJ med en liten handrörelse kan kopieras eller, enklare, stulas. Och det är fortfarande okänt vad som är mer stötande – att bli en annan författare-grafoman eller en stjärna som aldrig är avsedd att antända.

9. Visa inte dina underkläder..

De riktigt viktiga sakerna bör hållas tysta. Det är då det kommer att förbli så. Att skriva ett kilometerpost i LJ om hur och hur exakt din första natt med din älskade var bra – att döda hälften av sensationerna. Att ta emot, som svar på dina andliga utgjutningar, kommentarerna ”Författaren till zhzhot” eller ”Varken asilyl” – att dela med resten. Om du inte kan vänta med att ordna en realityshow från ditt privatliv, går du bättre till Dom-2-projektet. Åtminstone betalar de pengar för det.

Author: centrocarolinarodas