Gifta dig online

Onlinechattbröllop, webbplatser fyllda med dina mest personliga hemligheter. Yulia Idlis reflekterar över hur kommunikation på Internet lär oss.

Bröllopsnatt – chatt!

Internet är den typ av saker som gör att vi hela tiden kan tänka på olika saker..

En av mina vänner gifte sig för första gången på Internet. De träffades på webbplatsen Stihi.ru, där människor som skrev poesi hängde ut: dikterna publicerades på författarens sida, andra författare kom för att skriva dem entusiastiska eller omvänt nedsättande kommentarer, och sedan gick alla för att prata – låtsades vara poeter och pratade om höga. hitta mer.

Ksenia såg aldrig sin man, en man under smeknamnet Naf. Det var bara känt om honom att han var homosexuell och bodde i Israel. Nef visste i sin tur om Ksenia att hon var från Moskva och att hon hade gröna ögon. Detta räcker för riktiga poeter: resten spelar ingen roll, eller så kan du lätt tänka dig.

Deras bröllop presenterades naturligtvis: invånarna i Stihi.ru var naturligtvis galna genier, men fortfarande inte i sådan utsträckning att de knöt deras öde och egendom genom äktenskapets knut, erkänd av åtminstone någon stat, med främlingar från Internet. De gifte sig i en chatt framför de gäster som bjöds in där.

På bröllopsdagen gick Moskva-delen av poesipartiet för att fira denna glada händelse. Det var sommar, solen, vi gick längs boulevarder till caféet ”Pushkin”, bruden, som förväntat, bar en bukett med små fina rosor.

– Unga människor, köp poesi av mig! – någonstans på samma nivå som P. Smirnovs herrgård, en man med en plastpåse fast vid oss ​​- uppenbarligen en ännu galnare poet än vi är.

En av oss, leende nedlåtande, sade till honom:

– Vi kommer att skriva dikter för oss själva. Och vi kommer att sälja.

– Du förstår inte! – kokade han. – Jag har en dikt för alla tillfällen! Vilken semester du har idag?

– Bröllop, – bruden rodnade som det borde vara och stängde med en bukett.

– Och vem gifter sig? – den galna tittade sig om i vårt brokiga företag obegripligt.

– Hon – vi drev Xenia framåt; galningen tittade på henne.

– I Israel – bröt vi ut av skratt och lämnade galningen i fullständig förvirring för att sortera poesiarken som hans plastpåse var fylld med. På kvällen, i chatten, med vittnen och gästerna, ägde ett bröllop rum: älskarna utbytte löften och drog sig tillbaka till en privat chatt på deras bröllopsnatt. På morgonen kom Ksenia sömnig och glad till jobbet, som det är en nygift. Nu lever hon lyckligt med sin älskade person – verklig, inte virtuell .

Internet är för ensamma och galna

Man tror att sådana spel spelas antingen av mycket galna människor eller bara av mycket ensamma människor. Naturligtvis finns det både galenskap och ensamhet på Internet, men det finns också riktiga människor där. Varje person, som kommer in i nätet, förblir sig själv – en levande person med sin egen historia, karaktär, rädsla, missbruk och antipatier. Och det är just därför vi generellt sett lär känna människor online och offline, på kaféer och i chatt, besöker vänner och på gatan: dela din berättelse och så att de också delar med oss.

Author: centrocarolinarodas