Hur man lär sig att sova tillsammans

Att sova och ha sex är två olika saker för djur. Ekaterina Ignatova hittade bevis på varför människor fortfarande sover tillsammans.

Det finns dock undantag. Det är till exempel vanligt att sova i muslimska länder inte bara separat utan att dela huset i två halvor – man och kvinna, vilket ger varje kvinna ett separat rum.

Är det konstigt? Inte alls. Detta är ett villkor i äktenskapsavtalet – annars ger myndigheterna inte sin dotter till hustru, eftersom muslimer tillåts polygami, men gruppsex anses inte vara en dygd.

I ryska adelsfamiljer var det också vanligt att sova separat – i motsats till bondstugan, där allt är enkelt: en spis är ett sovrum för alla. Sex vid den tiden upplevdes främst som ett sätt att uppfattas av barn, köttligt nöje upplevdes som en synd – varför ska du fresta dig själv igen? Dessutom beskrivs många berättelser i litteraturen om olyckliga unga flickor som gifte sig av bekvämlighet. Och inte din egen utan din förälder. Det är en sak att låta din älskade äldre man komma in i ditt sovrum en eller två gånger, och det är en annan att dela sängen med honom varje dag..

Tillsammans eller separat?

I dagens värld sover en gift man och kvinna oftast tillsammans. Även om, enligt forskning, så många som 23% av gifta amerikaner föredrar att gå till olika rum på natten. Psykologer har inget samförstånd i denna fråga. Vissa av dem tror att brist på sömn hos en av partnerna till och med kan leda till att familjen går sönder. Den idylliska bilden där kärleksfulla makar sover i varandras armar motsvarar inte alltid verkligheten. Alla dessa “stänger av det”, “stänger av ljuset”, “du tog hela filten åt dig själv” och det värsta – “snarkar inte” – stjäl från partners ungefär 50 minuters sömn per natt. Katya, PR-chef, säger: ”Min man och jag bodde tillsammans i sju år, och när det gäller sömn var det bara hemskt. Det tar honom fem eller sex timmar att få tillräckligt med sömn. Och jag – minst tio. På kvällarna, när mina ögon hängde, tände han på en film. Och sedan somnade jag och vaknade sedan till skottljudet eller någons skrik. På morgonen stod han upp framför mig och väckte mig alltid. Det irriterade honom att jag var så sömnig. Och det gjorde mig förbannad att han inte skulle låta mig sova. Detta är en sådan grundläggande avvisning. Även om vi naturligtvis skildes av en annan anledning ”.

De flesta psykologer insisterar dock på noggrann uppmärksamhet på ord. Att sova ”separat” betyder att dela upp familjen i två delar. Men man och hustru, och så tillbringar var och en större delen av tiden från varandra: på morgonen lämnar han sin egen sida. De träffas hemma på kvällen, tillbringar två eller tre timmar tillsammans och sprids igen till olika rum. Så du kan bryta upp helt. Dessutom, efter flera år av att leva tillsammans, älskar många makar som regel mycket mindre ofta än i början. Men studier visar att sova tillsammans – betonar, bara sova – ersätter delvis sex och med detta motsvarande förhållande av intimitet. Olya, tidningsredaktören, åker till jobbet på morgonen när hennes man fortfarande sover och återvänder när han ännu inte är. Hon säger: ”Min man arbetar som art director på en nattklubb, hans arbete börjar klockan 17-18. Han återvänder inte förrän klockan ett eller till och med två på morgonen. Vid den här tiden sover jag vanligtvis redan, han ligger ner, kramar mig, jag vaknar en stund och kramar honom. Först efter det somnar jag verkligen. Det verkar för mig att om vi sov i olika sängar eller ännu värre – i olika rum, skulle vi ha skilt oss för länge sedan. Det är mycket viktigt för mig att känna åtminstone på natten att han är nära ”.

Vilken position sover du i?

 • Håller varandra tätt, ansikte mot ansikte En av två saker – antingen är du galet kär och dejtar nyligen, eller så har du och din man ett symbiotiskt förhållande, nästan som siamesiska tvillingar. Men på morgonen vaknar du troligen i en annan position. Säker! Att sova länge i en omfamning är mycket svårt. Försök att förstå vem av er som trängs att vända sig kommer först. Kanske han behöver lite mer frihet i livet.?
 • Han ligger på ryggen och du lägger huvudet på hans axel Grattis! Den som sover på ryggen är säker. Du kan alltid räkna med hans axel. Som i en dröm och i verkligheten.
 • Du ligger på ryggen och han lägger huvudet på din axel Du kontrollerar situationen och din man är alltid där för att stödja dig. Du är stark, energisk, intelligent. Du kan väl sluta vara det. Först måste du försöka ändra positionen där du sover..
 • Rygg mot rygg Det finns alternativ här. När allt kommer omkring händer det att människor ligger rygg mot rygg på olika sidor och stritter som igelkottar. Troligtvis har de inte varit anslutna på länge och de ligger tillsammans enbart av vana. Det finns dock en annan historia. Människor sover med ryggen mot varandra, men samtidigt är de i kontakt med präster eller fötter. De är fria, oberoende, men de har gemensamma grunder.
 • En person ligger med ryggen mot den andra Kanske blev han förolämpad och stängd. Eller kanske bara flirta. Han vänder ryggen för att han ständigt vill övertalas och varje dag väljas ut sin individuella personlighet, en hemlig kod. De som spelar kan rekommenderas att sätta sig i skorna hos den eviga inbrottstjuven. Tja, för den som de spelar med är det vettigt att önska tålamod.

Livet är en dröm

Många tror, ​​och inte utan anledning, att sova tillsammans är en mycket mer intim sak än sex. När allt kommer omkring, när vi älskar, kontrollerar vi på något sätt situationen. Vi vet hur vi ser ut, vi tänker på vad vi gör. Om vi ​​behöver den här kontrollen, förstås. Till exempel när vi befinner oss i sängen med någon som vi gillar, men som vi inte litar mycket på. Eller när vi bestämmer oss för att gå illa efter en företagsfest. Men när vi sover … Det är en helt annan sak. I den här situationen slappnar vi av, släpper oss själva och har ingen kontroll alls. Lena, en marknadsförare, somnar aldrig i sådana situationer: ”Om jag plötsligt hamnar i sängen med en nästan okänd person, kan jag göra vad jag vill. I allmänhet är jag en mycket befriad person och jag har få tabuer i sex. Men jag kommer aldrig att stanna hos en sådan person för natten. Även om jag är på motsatt sida av staden. Jag kommer upp, klä mig och lämna. Jag vill inte se mig sova. Och nästa morgon blir det besvärligt ”.

För en tid sedan var detta beteende typiskt för män. Viruset ”allt under kontroll” har också spridit sig till kvinnor. Dessutom har sex länge upphört att vara något riktigt intimt. Det har blivit ett ämne för småprat, tidskriftsartiklar och tidsfördriv, nästan en hobby. Moderna människor kan lätt komma överens om sex, men samtidigt är de paniska rädda för nutid, öppenhet, naturlighet. Därför var kanske den mest intima gemensamma affären sömn. ”Jag har sex med honom” betyder nästan ingenting, men ”Jag sover bra med honom” är ett allvarligt argument för att fortsätta relationen.

Främjar sex en lugn sömn? Allt beror på hur hög kvalitet det var. I teorin är mekanismen för sexuell tillfredsställelse enkel. Först kommer spänning, spänning och sedan urladdning, orgasm följer. Vilket i teorin borde fungera som ett bra sovpiller. Men detta är bara en teori. De mest smidiga tjejerna kan få fysisk njutning av sex i nästan alla situationer, men det betyder inte att de kommer att sova bra och gott. Det viktigaste är att få de så kallade ”stroke” före sänggåendet. De kan vara ganska verkliga och påtagliga – strök huvudet, ryggen, handen – eller verbalt. Två eller tre söta ord som talas på natten kan vara mycket mer användbara än galet sex i taket. Förresten, dessa tecken på uppmärksamhet kan och bör skapas inte bara i sängen innan du går till sängs – en vuxen behöver sju till åtta fysiska kontakter om dagen. Att trycka in en tunnelbana bil räknas inte. Men en vänlig handskakning, ett lätt klapp på axeln är bra. Marina, PR-konsult, har bott ensam i ett år nu och säger att det hon saknar mest är att inte sova tillsammans eller ha sex: ”Jag insåg vad jag saknar mest innan jag går till sängs. Att skrapa i ryggen. Det är så barnsligt. Och du kommer inte att fråga någon. Under den här tiden hade jag tre miniromaner. Men jag uttryckte inte min önskan till någon. Jag skäms. Som ett resultat gick jag på en massagekurs. De kliar inte på ryggen där, men det är fortfarande trevligt. Jag behöver bara röra ”.

Tittar på natten

Sova tillsammans eller isär? Alla bestämmer själv. Även om du, som i alla fall, kan komma till en kompromiss här. En king size-säng är ett utmärkt tillfälle att sova tillsammans utan att störa varandra. Två filtar – för att en älskar tjock och tung, och den andra är varm och han sover under lakan. Olika kuddar. Även olika madrasser. Och det är bättre att ta bort TV: n och datorn från sovrummet, de är överflödiga här. I en dröm visar de faktiskt världens mest intressanta film mer än på alla webbplatser på världens internet.

Sängscener

Toppnyheter. Bra. Om du har erotiska drömmar betyder det att du har det bra. Psykoanalytiker, var inte orolig. Låt deras soffa samla damm. Du behöver inte åka dit. Drömmar där du inser vad du länge har velat, kallar psykologer ”barndom”. Det finns nästan inga chifferer, konsekvenser och hänvisningar till det omedvetna i dem. Har du velat ha sex med din tränare? Varsågod. Inga problem.

Det finns dock drömmar där du gör DETTA med till synes olämpliga kandidater. Till exempel med Vladimir Vladimirovich Putin eller en centaur med böjda ben. Om du vaknade och mildt sagt förbryllad är det värt att överväga – ville du verkligen aldrig ha det här? Och för att vara helt ärlig? Om ditt svar är entydigt – ”nej, punkt” – kan du gräva djupare. När allt kommer omkring kan sex i en dröm betyda både samlag och någon form av relation i allmänhet. Huvuduppmärksamheten bör ägnas åt vilken känsla som inte lämnade dig under sömnen, liksom de första minuterna efter att ha vaknat. Till exempel, om en person drömmer om grovt och obehagligt sex med en chef täckt av skinnkläder från en sexbutik, kan det mycket bra att tänka på att byta jobb. Det finns redan skämt om falliska föremål. Bananer, paraplyer, stockar – allt är klart med dem. Om en ung dam i en dröm möter sin vän med en enorm hacka, borde hon fundera på att flirta mindre med sin man. Det finns ingen anledning att begära andras ho! Mycket mindre populärt är tanken att alla typer av reservoarer, hav och floder symboliserar våra önskningar i en dröm. Att tappa tornader, tsunamier, översvämningar och andra naturkatastrofer i samband med vatten berättar för oss att vi inte har gjort vad vi vill på länge – vi kliver i halsen på vår egen sång och begränsar oss till ramar och tabu.

Expertutlåtande

”Sömn är Yin-energi. ”

Ruslan Varisov, su-jok-terapeut, när en person sover, kommer han i kontakt med evigheten.

Kinesisk filosofi bygger på beskrivningen av världsmodeller som använder en binär kod – två principer: Yin (feminin) och Yang (maskulin). Yin är Zero World, det ogiltiga som Yang är född ur. Yin-världen, som är Yang-världens existensmedel, innehåller all information om sin nuvarande och framtida värld. Sömn, natt, vinter, kyla, fred, tomhet – det här är manifestationer av Yin-energi, sammankopplade av ett av naturens huvudsakliga djur – likhetens lag. De är i konstant resonansinteraktion. Sömn är Yin. Tomhet är också Yin. Och drömmar är information som tas emot av en sovande person från Yin World, från Void, från Zero World, där tid och rum inte spelar en roll, där information om händelserna i det förflutna, nuet och framtiden kan korsas samtidigt.

Om sömnlöshet Avmattning, enkelhet, lugn, sömn är manifestationer av Yin-energi. Acceleration, komplikation, ångest, vakenhet är manifestationer av Yang. Sömnlöshet är ett överskott av Yang-energi. Depression, som är förknippad med ett överskott av Yin-energi som genererar Yang, leder också ofta till sömnlöshet. Sömn förekommer inte ens när ditt nervsystem är ”underutnyttjat” – det vill säga du är helt enkelt inte trött. Och om hjärnan tvärtom är överbelastad, genererar den själv spontana upphetsningsfokus för att inte somna helt. I detta hypnotiska tillstånd kommer reaktionen att vara motsatsen till vad som förväntas. I stället för sömn – psykotisk agitation, ångest och överkänslighet. Paradoxalt nog kan i detta fall ett glas te eller en kopp kaffe lugna.

Koleriska människor i vilka Yang-energi dominerar i temperament är benägna att sömnlöshet i ökad mental och fysisk aktivitet. Och det flegmatiska med den dominerande Yin-energin som Gud själv beställde ”utan bakben.” Men en person är en reaktiv varelse, och om en kolerisk person inte har insett sin oåterkalleliga energi och fantasi under dagen, kommer ett överskott av orealiserad Yang-energi att ge upphov till ett ännu mer upphetsat tillstånd i psyken, vilket kommer att förhindra att somna. Å andra sidan, om en kolerisk person springer bra under dagen, kastar bort överflödig Yang-form och tillfredsställelse, lugnande (Yin-Yang-balans) från att slutföra någon av hans planer, kommer han också att sova bra. Och om en ytlig sömn med frekventa uppvaknanden och frekventa sömnlösa nätter är i ordning för en kolerisk person, så är det redan för en flegmatisk person en patologi som kräver intervention av specialister.

Om en dröm tillsammans I Kina är det traditionellt angeläget om äktenskapssängen och strikt följer kraven i feng shui. De är särskilt noga med att se till att vissa designfunktioner i golvet, taket och själva sängen inte delar äktenskapssängen med en linje, eftersom detta inte är styrkan i relationer och välbefinnande i familjen. För sund hälsosam sömn är det lika viktigt i vilket psykologiskt tillstånd makarna befinner sig just nu. Till exempel, om de båda sover deprimerade, är det bättre för dem att sova separat vid den tiden. Depression är en överflöd av Yin-energi, vars fördubbling kommer att leda till framväxten av Yang, och resultatet kommer att bli ömsesidig irritation. Och om en av makarna är deprimerad och den andra är normal, kan en gemensam dröm hjälpa den första – en av makarna kommer så att säga dela harmoniserande energi. Om konstitutionerna för Yin och Yang delas med varandra är deras gemensamma sömn en harmoniserande energisk effekt på varandra..

Kommentarer

 • om projektet
 • Kontakter
 • Reklam
 • Mediakit
 • Villkor
 • Villkor för att hålla tävlingar

”Onlinepublikation” Woman’sDay.ru (VumansDay.ru) ”Massmedieregistreringscertifikat EL nr FS77-67790, utfärdat av Federal Service for Supervision of Communications, Information Technology and Mass Media (Roskomnadzor) 13 december 2016 16+.

Grundare: Limited Liability Company ”Hirst Shkulev Publishing”

Chefredaktör: Dudina Victoria Zhorzhevna

Upphovsrätt (c) Hirst Shkulev Publishing LLC, 2020.

All reproduktion av webbplatsmaterial utan förlagets tillstånd är förbjuden..

Kontaktinformation för myndigheter (inklusive Roskomnadzor):

Author: centrocarolinarodas