Som en film: kan en pickupartist bli kär i sitt offer?

Du har antagligen hört mycket om detta fenomen och är säker på att detta inte kommer att hända dig. Och om du träffar en sådan man, kommer du definitivt att känna igen och kommer inte att falla för alla hans manipulationer…

Men här är en pick-up artist framför dig, och du förstår inte hur du inte kan fascineras av en sådan charmig, snygg, självsäker, känslig, uppmärksam, gissar dina tankar, önskningar … Du är redan redo att inte bara ge efter för hans ord, beröringar, men också att bygga en lång relation … Vad kan komma av detta analyserar vi tillsammans med Anna Moderska, en sexkonsult och lärare som samarbetar med den tyska vuxenleksaken Fun Factory.

Vem är pick-up artister och hur skiljer de sig från självsäkra män

Pickup som en ideologi har en solid grund i form av utbildningar, speciallitteratur, framstegen inom modern psykologi och dess praktiska tillämpning i form av användning av tekniker för inflytande, till exempel NLP. I nästan 30 år av förekomsten av detta fenomen har en pickup, med metoden för enkla manipulationer för att snabbt uppnå sex, utvecklats till vissa sociala normer, antagits till exempel i affärskommunikation..

Det viktigaste här är effektivitet, möjligheten att snabbt dra nytta av det. I boken ”Hur man får dina drömmar till sängs” av en av pickupens ideologer, Ross Jeffries. Målet med en pickupartist är att hitta ett objekt – en tjej, förföra henne och övertala henne att ha sex, utvecklingen av relationer och känslor kommer inte att följa. Det handlar om att vinna en trofé, höja din egen sexuella status och inte om hur du ser bättre ut i en tjejs ögon, särskilt inte att betrakta henne som din framtida utvalda. Och slutligen nå klimaxet, försök inte att behaga en kvinna i sex, tänk inte på hur man kan göra sex till något mer, utan bara sätta en kryss på nästa prestation.

Målet för en pickupartist är att hitta ett objekt – en tjej, förföra henne och övertala henne att ha sex, utvecklingen av relationer och känslor kommer inte att följa.

Inuti kombinerar pickup-artisten allt som vanligtvis stöter bort oss: uppriktighet, självcentrering och manipulering. Dessa egenskaper, som vi hellre skulle tillskriva psykopatiska personligheter, är förpackade i ett attraktivt yttre paket med komplimanger, charm, tapperhet. Men bakom detta står ofta en osäker, sårbar, svag person, full av narcissistiska problem, oförmögen att bygga normala mänskliga relationer. Och föredrar därför inte kvaliteten på relationer utan antalet förförda kvinnor.

Förförelsesscenarier

Vem som helst av oss följer samma väg – bekantskap, flirt, charm, förförelse, sex. Men bara vissa gör detta för att behaga och starta ett förhållande, och pickupartisten, tvärtom, försöker undvika relationer och anknytningar, helt enkelt dra partnern i sexuell kontakt, utan att investera vare sig emotionellt eller materiellt (går inte på datum där du måste betala, till exempel ). Och efter att ha fått vad han vill tappar han omedelbart intresset för ”objektet”, stoppar kommunikationen, svarar inte på meddelanden och samtal.

Det finns ett annat beteendescenario – att inte ta det till ett klimax under lång tid och därmed hålla ”objektet” med dig under lång tid och bibehålla illusionen att flickan kan ha en framtid i flickan. För att höja sitt eget ego, en sexig, till och med bredvid honom och attraktiv tjej för många, är pickupscenariet redo att spendera pengar på vackert uppvaktning, gå till restauranger, museer, konserthus. Och när ”offret” redan initierar intimitet själv, tappa allt intresse för det.

Hur man förstår att det finns en pick-up artist framför dig och hur man beter sig med honom?

Inte alltid en pick-up artist är bara en man. Vissa kvinnor har redan plockat upp stafettpinnen från manliga pickups och letar efter sina egna: sex, samla segrar, träffas omedelbart med försörjningen av män (medan alla tror att han är den enda), önskan att locka pengar från offret och till och med äktenskapet. Men pick-up artister av båda könen har nästan samma egenskaper: mycket uppmärksamhet ägnas åt deras eget utseende – det måste vara felfritt, ett inkongruent tillstånd där ord inte sammanfaller med känslor skrivna i ansiktet och i gester.

En nybörjare pickup artist kommer att försöka få ett telefonnummer eller smeknamn i sociala nätverk på alla sätt, en mer erfaren en kommer att inleda en konversation, och ibland med icke-standard fraser. Att inse att framför dig är en pickupartist kan du använda samma metoder: byt hans uppmärksamhet från din person till honom. Prata inte om dig själv, utan ställ frågor om honom. Behandla komplimanger till dig själv som smicker och tricks, svara på dem med förtroende för att du redan vet hur vacker, smal, smart, attraktiv du är och så vidare. Det är inte han utan du som ställer mötesplatserna. Svara inte på samtal och e-post direkt, planera om möten vid en tidpunkt när det passar dig. Undvik kroppskontakt. Lyssna på dig själv, dina känslor, och om obehag uppstår, sluta prata och gå. Eller pickup-artisten lämnar dig ensam för att spendera tid på att förföra ett annat föremål. Eller…

Pikaper är en vanlig person. Och han är inte immun från att bli intresserad av en tjej och börjar känna känslor för henne. Men utan att veta hur man bygger normala relationer är det osannolikt att han förändras i sig själv. När allt kommer omkring är törsten efter seger över nästa offer ett beroende som är mycket svårt att vägra. Därför bör du inte räkna med att du kommer att kunna återutbilda honom, bli kär i dig själv och ännu mer bygga ett långsiktigt förhållande med honom. Det är bara i filmer som professionella förförare gifter sig med sina offer. I det vanliga livet (om du självklart inte bara letar efter sex med en främling) är det bättre att inte slösa bort tid utan att leta efter någon som du kommer att må bra med, någon som kommer att se dig som sin partner i sex, intressen, liv.

Author: centrocarolinarodas